Logo Rijschool Illegems

Werkwijze

Een autorijles duurt 60 minuten. Je wordt aan het begin van de autorijles thuis opgehaald en na de autorijles ook weer thuis gebracht. Je hoeft dus geen andere leerlingen op te halen of weg te brengen. Hierdoor ben je ook daadwerkelijk de volle 60 minuten bezig met de rij-instructie, zonder dat er een andere leerling in de auto zit.

Je kunt zelf je eigen tempo van de autorijlessen bepalen. Je kunt er voor kiezen om 1 keer of meerdere keren per week een autorijles in te plannen. Gedurende de rijopleiding krijg je altijd dezelfde vertrouwde instructeur.

Wij geven autorijles aan de hand van een instructiekaart. Op deze instructiekaart staan alle rijvaardigheidsonderdelen vermeld. Op deze instructiekaart worden de vorderingen bijgehouden zodat men zelf ook kan zien hoever men is met de rijopleiding.

Als je ongeveer driekwart van de rijopleiding hebt afgelegd vragen we een tussentijdse toets aan bij het CBR. Een examinator van het CBR beoordeelt tijdens de tussentijdse toets hoe het met je rijvaardigheid is gesteld. Hij neemt alles onder de loep wat bij een echt examen ook aan de orde komt. Na de toets weet je dan ook precies aan welke onderdelen je eventueel nog moet werken. De toets duurt even lang als het daadwerkelijke examen. Verder moet je tijdens de tussentijdse toets 2 bijzondere verrichtingen uitvoeren. Is er hiervan 1 goed dan krijg je vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen tijdens het daadwerkelijke examen. Een ander voordeel van de tussentijdse toets is dat je alvast kan wennen aan de examensituatie.

Foto van auto met Frans Foto auto Illegems